THE MOWGLI BURGER

GIRLPOWER + PLANTPOWER + LIEFDE VOOR ETEN = MOWGLI MARKET
 

- - - - - -
 

Mowgli Market is de creator van The Mowgli Burger, een voedzame proteïne bom. De burgers worden gecultiveerd in een speciale klimaatkast. Als basis gebruiken wij een kleurrijk palet aan biologische bonen: rode kidneybonen, zwarte bonen, groene erwten en kikkererwten. Dit geeft de burger haar eigenzinnige en unieke look. De bonen mengen we met de speciale Rhizopus Oligosporus spore.  

 

In een periode van drie dagen en drie nachten groeien de bonen onder gereguleerde omstandigheden aan elkaar tot een stevige burger patty. Door dit fermentatieproces krijgen de burgers een hele bijzondere smaak. De burgers worden vervolgens een nachtje gemarineerd. Ook de marinade hebben wij zelf ontwikkeld en deze wordt nog door ons met de hand gemaakt. Het recept vindt zijn oorsprong in de Indonesische traditie.

De burger leveren wij aan restaurants en cateraars en serveren wij op evenementen op een heerlijk luchtig broodje rijkelijk bedekt met sesamzaadjes, met een garnituur van spinazie, flinterdun gesneden in citroen gemarineerde rode biet, pittige radijskiemen, preischeuten en onze huisgemaakte veganistische bieten basilicum mayonaise. 


  Kan jij niet wachten om de burger te proeven? Check de pagina Burger Spots en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. 

- - - - - -