Zijn jullie producten duurzaam? 

Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. Daarom maken wij producten die volledig plantaardig zijn. Wij erkennen ook het belang van de biologische en biodynamische landbouw: voedselproductie dat zich richt op het versterken van de vruchtbaarheid van de bodem en de biodiversiteit. Helaas is The Mowgli Burger nog niet helemaal biologisch, maar dit is wel ons streven. The Mowgli Burger bestaat wel al grotendeels uit biologische ingredienten. Zo kopen we onze biologische bonen bijvoorbeeld in bij coöperatieve groothandel De Nieuwe Band. 

Waar kan ik The Mowgli Burger bestellen voor mijn restaurant of catering bedrijf? 

Stuur een mail naar plants@mowglimarket.com en wij sturen jou alle informatie toe over de prijzen, leveringsvoorwaarden en tips  & tricks over hoe je de burger het best kan serveren. 


Waar kan ik The Mowgli Burger eten? 

Kijk op de pagina Burger Spots! 

Ik ben allergisch voor soja, kan ik jullie burger eten? 

Helaas niet. Wij maken de burger van vier verschillende soorten bonen: kikkererwten, rode kidneybonen, groene erwten en zwarte bonen. Geen soja dus. We gebruiken echter wel de speciale Rhizopus Oligosporus spore om bij de productie het fermentatieproces op gang te brengen. Dit is afkomstig van soja. De burgers worden daarnaast gemarineerd in een marinade waarin ook sojasaus verwerkt zit. De bieten basilicum mayonaise is bovendien op basis van sojamelk.

Welke andere allergenen zitten er in jullie producten? 

In de bieten basilicum mayonaise wordt naast SOJAmelk ook MOSTERD verwerkt. De burger is niet geschikt voor mensen met een SOJA allergie en op het broodje van de burger zit SESAMzaad.